Buzziskin

Geluidsabsorberend vilt voor binnenmuren oogt prachtig

Heel wat woningen en kantoren kampen met een slechte akoestiek. Geluiden klinken schel en hoog … wat onaangenaam in de oren klinkt.

Gelukkig is er nu geluidsabsorberend vilt van BuzziSkin. BuzziSkin wordt gemaakt uit gerecycleerde petflessen die thermisch worden gesmolten tot vezels en nadien worden vervilt. De open cellenstructuur die hierdoor ontstaat zorgt voor een bijzondere akoestische absorptie. Door de zachtheid en dikte van vilt kan je het ook gebruiken als prikbord.

BuzziSkin is verkrijgbaar in veel trendy kleuren. Bovendien wordt het aanbrengen van de viltlaag kinderspel door de zelfklevende rug van de 98cm brede rol.

Niet verwonderlijk dat deze ecologische innovatie werd bekroond met de Ecodesign Award PRO.

Wij testten BuzziSkin uit in onze eigen woning en zijn enthousiast over de trendy uitstraling én de oorstrelende akoestiek van de woonruimte. Wenst u meer info over geluidsabsorberend vilt? Bel Bjorn Van den Brande op 03 455 66 05

buzziskin op muur

afplakken ramen

Verftip 5: ramen afplakken voor het schilderen

Om te voorkomen dat houten ramen verweren door regen en zon of aangetast worden door algen en mossen moet je het schrijnwerk goed onderhouden. Vaak wordt deze klus uitgesteld en is er blijvende schade aan ramen en deuren. Jammer want een opfrisbeurt verlengt aanzienlijk de duurzaamheid van het schrijnwerk. Ramen schilderen doe je het best zo:

  1. schuur eerst met een grof schuurpapier in de richting van de houtvezels. Gebruik nadien schuurpapier met een fijnere korrel. Maak bij het schuren geen cirkelvormige bewegingen.
  2. ontstof alles en maak de ondergrond vetvrij
  3. ramen afplakken voor het schilderen doe je met een afplaktape. De tape met een breedte tussen de 1 en 5 cm zorgt voor een mooie aflijning van de schilderwerken en voorkomt spatten op de ondergrond. Verwijder de tape voordat de verf helemaal droog is.
  4. geef 2 grondlagen met een primer
  5. kit de voegen en spleten op
  6. werk af met 2 afwerkingslagen.

Is zelf schilderen géén optie voor je, vraag dan een vrijblijvende offerte op www.schilderwerkenvdb.be
Je vindt er tevens nuttige verftips

afplakken schrijnwerk

schilderen buitengevel

Verftip 4: Wanneer buiten schilderen?

“Wanneer kan je best buiten schilderen?”: het is een uitstekende vraag. Uit ervaring weten we dat je schilderwerken aan een gevel het best uitvoert tussen eind april en half oktober. Weersomstandigheden bepalen immers mee het resultaat van schilderwerken. Daarom vermijd je best dagen met regen, mist, extreme hitte of veel wind.

De ideale temperatuur om te schilderen is grofweg tussen de 10 en 20° C. Is de temperatuur te hoog dan droogt de verf te snel, met strepen en lasvorming tot gevolg. Bij een te lage temperatuur droogt de verf niet meer.

Ook het tijdstip waarom je verft is belangrijk. Schilder bij voorkeur vroeg op de dag zodat de verf voldoende tijd heeft om te drogen voordat het donker en koeler wordt. Schilderen op een zonnige dag is best ok als de zon niet te hard brandt. Een te snelle droging van de verf kan blazen veroorzaken. Ook een strakke wind kan voor een te snelle droogtijd zorgen.

Meer weten? Neem een kijkje op www.schilderwerkenvdb.be

schilderwerken gevel herenhuis

Verftip 3: schilderwerken zijn een goede investering

De titel van onze 3de verftip deed u misschien de wenkbrauwen fronsen. Wat heeft verven met investeren gemeen? Héél veel eigenlijk. Nu het geld op spaarrekeningen amper een stuiver opbrengt en beleggen geen risicoloos alternatief is … kan je beter investeren in vastgoed.

Neen we bedoelen niet dat u massaal een extra huis of appartement moet kopen. Daar heeft niet iedereen het budget voor. Wij hebben het over het opwaarderen van uw eigen woning. Wist u dat schilderwerken dé ideale investering zijn? Wij zetten de argumenten even op een rijtje:

  • Verf beschermt uw woning tegen regen en atmosferische invloeden, waardoor uw gevel een langere levensduurte heeft.
  • Een recent geverfde woning oogt niet alleen netjes maar verhoogd ook de marktwaarde van de woning.
  • Laat de schilderwerken uitvoeren door een erkend schildersbedrijf. Zo geniet u van een verlaagd BTW-tarief van 6% BTW. De overheid moedigt eigenaars zo aan om te investeren in uw woning en deze op te knappen.

Meer weten? Surf naar www.schilderwerkenvdb.be voor een vrijblijvende offerte voor schilderwerken en het opwaarderen van uw woning.
Tenzij u uw geld liever thuis in een oude sok steekt …

 

gevel in kalei verf

Verftip 2: kalei verf geeft je gevel karakter en bescherming

Je herkent ze meteen. De karaktervolle cottages die met een prachtige gekaleide gevel. Kalei is een dunne kalkmortel die word aangebracht met een blokborstel (3 tot 6 mm) op diverse buitenmuren zoals baksteenmetselwerk, beton, en cementering. Kalei bestaat voornamelijk uit kalk en zand aangevuld met pigmenten.

Om een subliem resultaat te bekomen moet de gevel droog, vast en proper zijn. Door nat-in-nat te kaleien en niet te hard te drukken op de blokborstel krijgt je de typische
kleurnuances. 
Een gevel schilderen met kalei is niet alleen karaktervol, maar ook goed voor de gevel. We sommen enkele voordelen op:

– Kaleiverf is admenend, waardoor de baksteen kan ademen
– Kaleiverf houdt slagregen en vocht buiten
– Kaleiverf heeft een bepaalde elasticiteit
– Kaleiverf gaat lang mee

Kaleiverf is beschikbaar in 15 verschillende tinten. Wenst u meer informatie? Kijk dan dan op www.schilderwerkenvdb.be

 

port geverfd met minerale verf

Verftip 1: schilder met minerale verf op vochtige plekken

Heeft u een vochtige buitenmuur? Dan is die muur waarschijnlijk opgetrokken uit poreuze stenen die het water opzuigen. De muur krijgt zo geen kans om op te drogen en is moeilijk overschilderbaar…. Tenzij u de muur schildert met minerale verf. Deze “ademende” verf zorgt er voor dat de waterdamp in het bouwelement of het pleisterwerk ongehinderd weer naar buiten kan verdampen. Dat houdt de wanden droog en vermindert het risico op algen- of schimmelvorming. In bijgevoegde foto ziet u een poort die geverfd werd met minerale verf. Meer info vindt u op www.schilderwerkenvdb.be

geschilderde keukenkasten

Keukenkasten schilderen

Is uw keuken aan een nieuwe verflaag toe ?

Geen probleem , wij demonteren losse delen , schilderen ze in eigen atelier.

Vaste delen worden ter plaatse geschilderd.

Bel voor een GRATIS offerte !

Traploper

OUDE TRAP SCHILDEREN EN BEKLEDEN

Uw trap en of deuren opfrissen ?

Geen probleem , schuren , bijwerken en schilderen in slijtvaste trappenlak.

Nadien bekleden met tapijt en klaar ! Prachtig resultaat. zie foto’s

sneeuw

SNEEUW=RAL 9010 (bijna wit)

Dan toch sneeuw , buiten schilderen zal voor binnen een paar maanden zijn ! Maar binnen schilderwerken worden nu geboekt en gepland ! RAL 9010 is de sneeuw kleur en ook trendy in je interieur , advies nodig ?