nieuws foto voor driekleurgevel

Gevel in driekleur


Nu het WK voetbal in Brazilië dichterbij komt, pakken supporters van de Rode Duivels meer en meer uit met stunts. Bjorn Van den Brande uit Kontich schilderde samen met een collega zijn voorgevel in een halve dag in de Belgische driekleur. Twee weken geleden kon schilder Bjorn Van den Brande de slaap niet vatten en lag hij na te denken over mogelijke promotieacties. Het resultaat van zijn nachtelijke brainstorm is te zien bij hem thuis in de Vredestraat.De voorgevel van zijn tweewoonst kleurt nu tricolore. Aan de linkerkant is zijn schildersbedrijf gevestigd. Wonen doet hij in de andere helft, met zijn vrouw en drie kinderen. “Mijn leverancier Boss Paintings was meteen gewonnen voor mijn stunt en wilde als sponsor optreden”, zegt Van den Brande.

huizengrote-belgische-driekleur-in-de-vredestraat-id5694930-620x400

Samen met een collega opende hij vrijdagochtend de verfpotten en om drie uur in de namiddag was de klus geklaard. “Maandag komen er nog grote banners aan de gevel met als slogan ‘Scoor met uw gevel’. Mijn echtgenote heb ik pas op de hoogte gebracht toen alles al geregeld was, maar als vrouw van een schilder vond ze wel dat het moest kunnen.”

Als verbindingsweg tussen Hove en Kontich krijgt de Vredestraat heel wat verkeer te verwerken. “De meeste automobilisten vertragen spontaan en claxonneren. Af en toe stapt er iemand uit om een foto te nemen met zijn smartphone”, zegt Van den Brande.